Omkostninger

Brug for hjælp?

Find svar og gode råd her:

Omkostninger 

Jeres første emballagetilmelding i et kalenderår koster 2.000 kr - eksklusiv moms (emballagetilmeldings-gebyr). Øvrige tilmeldinger det samme år er gratis. Dertil kommer omkostninger til pant og gebyrer for det pågældende produkt.

Driftsgebyr

I skal betale driftsgebyr pr. styk emballage. Betalingen sker månedsvis for hver enkelt solgt emballage ud fra jeres rapportering af det faktiske salg.

For genpåfyldelige flasker skal I kun betale driftsgebyr for salg til butikker  - dvs. steder, hvor drikkevarerne typisk drikkes et andet sted, end hvor de er købt. Modsat fx restauranter, hvor de typisk drikkes på stedet.

Gennemsnitsgebyrer

I skal som udgangspunkt betale gebyrer månedsvis for hver enkelt solgt emballage. Det gør I ud fra rapportering af jeres salg.

Har I produkter med  sekundær mærkning (selvklæbende pantetiket) kan I vælge at lade være med at rapportere og betale gennemsnitsgebyrer i stedet.

Læs mere om gebyrer

Sikkerhedsstillelse

Hvis I tilmelder jer primær mærkning, stiller Dansk Retursystem krav om en bankgaranti eller anden form for sikkerhedsstillelse. Vi kontakter jer om sikkerhedsstillelsen.

I skal stille sikkerhed før vi kan færdigbehandle jeres tilmelding. I skal også være opmærksomme på, at tilmelding til primær mærkning kan falde bort, hvis betingelserne for primær mærkning ikke overholdes.

Læs mere om sikkerhedsstillelse

(opdateres så snart gebyrerne er godkendt)
X