Tilmeld emballager

Brug for hjælp?

Find svar og gode råd her:

Tilmeld emballager

Når I har tilmeldt jeres virksomhed som producent/importør, og I har modtaget et udbydertilmeldingsbevis fra Dansk Retursystem A/S, kan I tilmelde jeres drikkevareprodukter.

I indsender en anmodning om at tilmelde jeres drikkevarerprodukter ved at udfylde et tilmeldingsskema her på siden. Det kræver et login, som I automatisk får, når I tilmelder jeres virksomhed.

Start tilmelding af emballager i god tid

Det er altid en god ide at kontakte Dansk Retursystem i god tid, inden I vil producere eller importere jeres produkter. På den måde kan vi rådgive jer om tilmeldingsform og valg af mærkningsform, før jeres i designer jeres emballage og layouter jeres etiket.

Læs mere om tilmelding af emballager.

Vigtigt før I tilmelder emballager

Vi anbefaler, at I læser vores hjemmeside om mærkning og tilmelding af jeres emballager, før I går videre. Her kan I også læse vores råd til at træffe miljøvenlige valg i jeres materialevalg og dermed nedbringe jeres driftsgebyr for at havce emballagen i pantsystemet.

Om engangsemballage

Om genpåfyldelige emballager

Se layout af etiket

Send 2 emballager - under opbygning

Designguide til emballager

Krav om sikkerhedsstillelse

Hvis I tilmelder jeres produkter til primær mærkning, hvor man opnår licens til at trykke Dansk Retursystem A/S' varemærke, stiller Dansk Retursystem A/S krav om en bankgaranti eller en anden form for sikkerhedsstillelse.

Vi kontaker jer om sikkerhedsstillelse, når vi har modtaget jeres anmodning om tilmelding. I er nødt til at stille sikkerhed, inden vi kan færdigbehandle jeres tilmelding. 

I skal også være opmærksomme på, at tilmelding til primær mærkning kan falde bort, hvis betingelserne for primær mærkning ikke overholdes.

Læs mere om sikkerhedsstillelse. 

Hvornår må I markedsføre/importere

Når vi har behandlet jeres anmodning om tilmelding af et produkt, bliver de relevante data indlæst i pantsystemet. Eksemepvlis i butikkernes returautomater. HerefterI modtager I et emballagetilmeldingsbevis.

I kan tidligst begynde at importere, sælge eller udlevere et produkt, når I har modtaget et emballagetilmeldingsbevis. Emballagetilmeldingsbeviset skal altid kunne fremvises og skal følge drikkevarerne eksempelvis indover grænsen, hvis der er tale om import.

Her kan I læse mere om producenters og importørers ansvar i forhold til mærkning og import.

Nytilmelding af et produkt

Vær opmærksom på, at alle ændringer af jeres produkter og emballager kan betyde, at I skal nytilmelde produkterne eller emballagerne. Læs mere om hvilke ændringer, der kræver en ny tilmelding.

I har særlige muligheder for tilmeldingsformer, som efter bestemte betingelser giver jer mulighed for visse ændringer uden nytilmelding.

Læs mere om særlige tilmeldinger.

Dansk Retursystem står til rådighed med hjælp og rådgivning i forbindelse med emballagetilmelding.

Kontakt Support.

Gå til emballagetilmelding (kræver login)